Plasma lift

Hudstruktur

Hudreducering utan kirurgisk ingrepp på ansikte och kropp. Behandla hängande ögonlock, hamsterkinder, kalkonhals, bröst, dekolletage och rynkor. Med plasma lift metoden så bränner man prickar i ett visst mönster för att reducera så mycket hud som möjligt under en behandling. Antal behandlingar beror på hur mycket överflödig hud du har men oftast räcker det med en. Läkningstiden efter en plasma lift behandling är 5-10 dagar och det slutliga resultatet kan ses efter 2 månader. Den fullständiga läkningstiden för hud är 6 månader. Du bör vara noggrann med spf 3 månader efter behandling för att minska risken för hyperpigmentering. Även att ta hand om huden med hydrerande krämer. Eftervården är viktig för att få ett så fint slutresultat som möjligt.
Behandlingen ökar kollagenproduktionen och en cellförnyelse sker. Detta leder även till en yngre och stramare hud.

Med plasma pen kan du behandla:

Hängande ögonlock, hängande ögonbryn, kråksparkar, rynkor och fina linjer i panna, runt mun, kinder, ögon, öron, hals och dekolletage, Överflödig hud på hals, mage, armar, lår och händer. Reducera ofarliga hudförändringar som hudflikar, leverfläckar, milier, mollusker och vårtor.

Inför behandling:

 Förbered gärna is hemma för minska eventuell svullnad. kom gärna osminkad. Bedövande kräm läggs på kliniken. Denna tar 40 minuter att verka. Du kan även bedöva området själv om det inte är kring ögonen 40 minuter innan behandling och sluta om med plastfolie. 

Under behandling: 

En svag brännande känsla kan kännas vid vissa punkter.

Efter behandling:

  • En brännande känsla kan uppstå i 30-60 minuter efter behandlingen när bedövningen släpper men den går över. Lindra eventuell svullnad med is men vät inte ned området. Försök hålla det behandlade området torrt under hela läkningstiden för att få så bra läkning och resultat som möjligt. Tvätt av området sker endast med klorhexidin morgon och kväll. Var noggrann med spf i 3 månader efter behandling. Badda området med klorhexidin morgon och kväll
  • Smörj med vårdande kräm morgon och kväll
  • Undvik direkt sol ute och från fönster (uva och uvb) de 3 första dagarna. Använd spf 30-50 i 3-6 månader för att undvika hyperpigmentering
  • Undvik att bada i bassäng och bastu tills området läkt
  • Undvik att pilla bort sårskorporna eller vidröra området tills det har läkt. Detta kan annars leda till infektion och ärrbildning

Det behandlade området kan svullna främst vid behandling av ögonlock. Det är vanligt att svullnaden vandrar nedåt och lägger sig även under ögat om du har gjort ögonlockslyft. Kylande kompresser kan lindra. Svullnaden börjar förvinna efter 2-3 dagar.

Antal behandlingar beror på hur mycket lös hud du har och hur uppstramande resultat du vill ha. Oftast räcker det med en behandling.

Du bör inte ha/vara

Gravid,Pacemaker, Aktiv herpesinfektion, Hepatit, Psoriasis, Diabetes eller andra autoimmuna sjukdomar (utan läkarens godkännande), Allergi mot bedövningsmedel.

Boka kostnadsfri konsultation